Rådgivningsservices

Hos Konecranes tilbyder vi en række forskellige rådgivningsservices, hvor specialister foretager en dybdeborende undersøgelse af din kran og dens dele ved hjælp af markedets førende teknologiske løsninger. Blandt de rådgivningsservices, vi tilbyder, kan nævnes eftersyn af gearkasse, RopeQ™-eftersyn af wirer, "Crane Reliability Study" (undersøgelse af kranens driftssikkerhed), CraneQ™-undersøgelse af kranens geometri, RailQ™-undersøgelse af kranens køreskinner og kranførerkurser.

consultation_services.jpg

Vores kran er næsten 30 år gammel. Hvordan finder vi ud af, hvor længe det varer, før den er udtjent?

Ved hjælp af en såkaldt Crane Reliability Study (dvs. en undersøgelse af kranens driftssikkerhed) kan vi fastslå kranens aktuelle tilstand og vurdere, hvor længe det varer, før den er udtjent. Et hold Konecranes-specialister indhenter relevante oplysninger og foretager et grundigt eftersyn, hvorefter de udfører en teknisk analyse på grundlag af de aktuelle beregninger. Den udførlige rapport med tilhørende ekspertrådgivning giver jer et solidt beslutningsgrundlag med hensyn til eventuel reparation, modernisering eller udskiftning af udstyret.

how_much_time_is_left.jpg

Er visuel kontrol den eneste mulighed, når wirernes tilstand skal undersøges?

Wirer kan bestå af hundredvis af wiretråde. Hvis de yderste wiretråde er defekte, kan det konstateres ved visuel kontrol, men det er ikke muligt at se, hvilken stand de indvendige wiretråde og wirekernen er i. Vores RopeQ-undersøgelse, som kombinerer visuel kontrol med elektromagnetiske inspektionsmetoder, gør det muligt at vurdere hele wirens tilstand, dvs. ikke bare de yderste tråde, men også de indvendige tråde og kernen, som ikke kan ses med det blotte øje. Ud fra disse data er vi i stand til at fastslå, om wiren er i sikkerhedsmæssigt forsvarlig stand.

wire_rope.jpg

Jeg har hørt, at metaltræthed kan medføre tandhjulssvigt. Hvordan kan jeg få en vurdering af mine taljekraners tilstand?

Ved et gearkasseeftersyn undersøger vi indvendige dele, som typisk ikke bliver undersøgt i forbindelse med et rutinemæssigt eftersyn. Vi kontrollerer tandhjul, lejer, aksler og tænder visuelt ved hjælp af et endoskop, og vi foretager en olieanalyse. I nogle tilfælde anbefaler vi, at gearkassen adskilles, og at der foretages en ikke-destruktiv undersøgelse af de enkelte tandhjul og øvrige indvendige dele.

hoist_gears.jpg

Vi har et problem med for kraftig hjulslidtage, og kranen kører trægt i skinnerne. Hvad skal vi gøre?

Jeres skinner kan være for skæve. Ved vores RailQ™-undersøgelse af kranens køreskinner anvender vi en fjernstyret robot for at få et klart og detaljeret billede af kranskinnernes tilstand og justering. RailQ omfatter måling af spænd, rethed og højdeforskel samt indbyrdes højdeforskelle mellem skinnerne, og det fremstiller en letforståelig rapport med 3D-illustrationer af de problematiske områder. Vores teknikere gennemgår dataene og kommer med anbefalinger. RailQ kan kombineres med en CraneQ™-undersøgelse af kranens geometri, hvis I vil have nærmere oplysninger om justeringen af kranens hjul, styreruller og andre komponenter.

wheel_wear.jpg

Hvordan kan vi forbedre sikkerheden og vores kranføreres kompetenceniveau?

Undersøgelser viser, at kranulykker ofte skyldes menneskelige fejl. Vores Kranførerkurser giver deltagerne kompetencer, der medvirker til at reducere risikoen for fejl og personskade som følge af forkert betjening. Kurserne kan enten afholdes hos jer eller på et af Konecranes' uddannelsescentre.

crane_operators.jpg

Vi har et vedligeholdelsesprogram, men er der risiko for, at der er noget, vi har overset?

Med vores gap-analyse med henblik på overholdelse af lovkrav får I en grundig undersøgelse af jeres inspektionsmetoder og -dokumentation, program for forebyggende vedligeholdelse, reparationsprocesser og sikkerhedsniveauet for kranførere. Konecranes' eksperter gennemgår hele anlægget, tager notater og indhenter information via samtaler med kranførere og andre ansatte. Derefter får I en oversigt over eventuelle registrerede sikkerhedsmæssige problemer, der bør løses her og nu, samt en endelig rapport med handlingsplaner.

maintenance_program.jpg