You are here

kran, gulvstyring - kran, halvportalkran

kran, gulvstyret: kranføreren styrer kranens bevægelser ved hjælp af betjeningsenheder, der hænger fra kranen i en pendel

kran, håndtering af smeltede materialer: traverskran, der anvendes til at hælde eller transportere smeltede materialer.

kran, portal: broen, der bærer vognen eller vognene er solidt understøttet af to eller flere ben, der kører på faste skinner eller anden type løbebane, fungerer i store træk som en traverskran.

kran, manuelt styret: kranens køremekanisme drives ved at trække i en endeløs kæde eller flytte last eller krog manuelt, eller kranens hejsemekanisme betjenes på samme måde.

kran, udendørs: en kran (portalkran eller traverskran), der anvendes udendørs, og som ikke opbevares overdækket. Indendørs kraner kan anvendes udendørs i kortere perioder, men de klassificeres ikke som udendørs kraner.

kran, strømstyret: en pneumatisk, elektrisk eller hydraulisk kran eller kraner med forbrændingsmotor.

kran, dreje: en kran  (portal eller travers), der kan køre på en cirkulær løbebane.

kran, fjernstyret: en kran, der styres via en betjeningsenhed, der ikke er monteret på kranen, og som kranføreren betjener mobilt under styring af kranens bevægelser

kran, styret via styrepult: en kran, hvor kranføreren anvender betjeningsenheder placeret på en flytbar eller fast platform eller i et førerhus, der ikke er bygget sammen med kranen, eller i et kontrolrum ved styring af kranens bevægelser

kran, travers: en kran med bevægelig bro med en eller flere dragere monteret med en fast eller bevægelig hejsemekanisme, og som kører på en fast kørekonstruktion over kranens arbejdsområde.

kran, semiportal: en portalkran, hvor den ene ende af broen understøttes af en endevogn, der kører på en hævet løbebane eller skinne og broens anden ende er fastmonteret på et eller flere ben, der kører på en fast løbebane eller skinne.