You are here

Valsemaskineområde

Slabs og stålblokkene, som kommer ud af smeltekamret er hvidglødende og smedbart. De kan sendes gennem rullepresser og formes til den påkrævede form. Sommetider gøres dette med det samme. Sommetider opstilles de på lagerområdet til senere bearbejdning. Fordi smeltekammermiljøet er farligt, befinder presserne sig normalt i god afstand væk fra det. Der er behov for kraner til at flytte de afkølende, men stadig varme, smedbare forme fra støbning til valseværket.

Flyt varmt metal

En stålblok eller slabkran er normalt en elektrisk loftskran, som er meget manøvredygtig. Den skal køre den lange afstand mellem smeltekammeret og valseområdet. Den kan flytte det varme, bløde metal fra støbeområdet til lageret om nødvendigt. Den skulle kunne føde stålblokkene eller slabs i valseværket efter behov. Måske skal stålet genopvarmes i en anden smelteovn før formning fortsættes. Den samme kran kan flytte stålet, som er blevet formet til et andet transportbånd til yderligere behandling, eller tage det til lagerområdet.

Udstyr til håndtering af laster i alle former og størrelser

Den brede vifte af produkter og former, som kommer fra valsemaskinen, betyder at kranerne behøver særligt lasthåndteringsudstyr. Mekaniske og hydrauliske tænger kan samle slabs op, magneter kan tage slabs, stålblokke eller spoler og c-kroge kan løfte spoler og mindre stålblokke. Grabbene behøver varmebeskyttelse, da der er udstrålet varme, fordi stålet skal være varm for at formes.

Placeringshjælp

Alle fabrikker har en begrænset mængde gulvplads. En roterende løbevogn eller løfteåg hjælper førerne placere stål mere præcist på transportbåndet, som føder valsemaskinen eller lagerområdet. Hjælpetaljer hjælper med at placere lange genstande og med vedligeholdelsesopgaver.

Intelligente funktioner gør svære opgaver nemmere

Konecranes slab- og stålblokkraner er normalt udstyret med et antal intelligente funktioner, såsom svingkontrol, slaptovsforebyggelse og målplacering. Disse intelligente funktioner mindsker slid på din kran, hvilket forlænger dens brugstid og uplanlagte reparations- og vedligeholdelsesomkostninger. De kan også hjælpe førerne udføre krævende opgaver nemmere, så kranen fungerer bedre. Disse kraner kan endda blive fuldautomatiske, hvilket tager din fabrik et vigtigt skridt videre.