You are here

Øget efterspørgsel kræver en ny kran

Rautaruukki Corporation, Raahe, Finland

Rautaruukki Corporation er leverandør af metalkomponenter og -systemer til stålkonstruktions- og maskinteknikvirksomheder. Rautaruukki, der har næsten 12.000 medarbejdere i 27 lande og en årlig omsætning på over 2 milliarder Euro, er en væsentlig aktør i de nordiske lande, Østeuropa og Rusland. Raahe-stålværket producerer 2,5 millioner ton varmvalset stål og særlige stålprodukter årligt.

Udskiftning af en gammel metalhåndteringskran

Raahe-stålværket, der har en øget produktionsefterspørgsel, havde brug for en ny varmmetalkran til at erstatte den, der blev installeret i 1975. Moderne stålproduktion kræver nyt løfteudstyr, som lægger vægt på sikkerhed, brugbarhed og nem vedligeholdelse. 

Udvikling af en kran med banebrydende funktioner

Konecranes og Rautaruukki samarbejdede om at udvikle en ny kran, udstyre den med intelligente funktioner som svingkontrol og målplacering, hvilket gøre kranen nemmere og sikrere at bruge, selv når stål transporteres ved høj hastighed. Tilføjelsen af Konecranes kranovervågningssystem gav forbedret vedligeholdelsesplanlægning ved at gøre kranens driftsforhold synlige. 

Samarbejdet mellem Rautaruukki og Konecranes hjalp med at producere en slidstærk ny kran, som lader Raahe-værket møde den øgede efterspørgsel, mens den beholder sikkerhed, ydelsespålidelighed og gør vedligeholdelsen nem.