You are here

Stansehåndteringskraner

Stansehåndteringskraner

I presseriet håndteres stansehåndtering normalt med slings i alle fire hjørner eller med et særligt løfteudstyr så som et gribe åg. Konecranes tilbyder flere krantyper til stansehåndtering, herunder CXT® og SMARTON®.

Produktionen af biler og lastbiler kræver effektiv produktion og driftsikkert udstyr. Konecranes har kraner med funktioner til sikker og nem betjening. Krancyklustider reduceres ved hjælp af programmerbar logikkontrollerstyring, positionssensorer, radiostyring, svingkontrol og halvautomatiske funktioner.

Stansedrejning og wirevinkler

Når den øverste del af en stanse vendes til vedligeholdelse, kan der opstå en stor wirevinkel på seks til tolv grader. Vinklerne er relateret til wirelængden og afstanden mellem krogene.

Kraner kan udstyres med en stansegriber - eller stanseløfter. Føreren kan styre bredden og længden på griberen med en radiostyring. Griberfligene styres af en frekvensomformer. En stasegriberkrans nødvendige placeringspræcision er normalt omkring +/- 20 mm med følgende mål:

  • to lasere til traverspositionsmål, en til løbevognen
  • absolut indkoder til taljerotation
  • closed-loop frekvensomformer
  • strenge mekaniske tolerancer og præcise bevægelser

Anvendelse af kameravisninger med radiostyring.

Håndtering af en stanse på et lager eller ved en moderform kræver stor nøjagtighed. Konecranes har udviklet en tablet, der virker med radiostyringssystem, til at vise føreren en kameravisning. Dette hjælper føreren med nemt at placere stansegriberen ved afløftestifte på stansen. Kameraer kan monteres på stansegriberen eller løbevognen.